Opinió de PROGRÉS a l'Actualitat: setembre 2015

Aquest és l'article d'opinió de PROGRÉS a l'Actualitat municipal de setembre de 2015. 
En aquesta ocasió publiquem la versió publicada i la versió ampliada original.



"El tall de la BV2002 previst a Sant Boi, agreujarà els problemes de mobilitat que patim i sumaran al greuge que comporta estar situats en la zona 2. La manca de sensibilitat mostrada a les reivindicacions i peticions de l’Ajuntament per part del Ministeri de Foment, ens trasllada a fer una crida al poble per lluitar conjuntament en defensa dels interessos i les necessitats de mobilitat i dignitat, i instar-los a trobar solucions." 

Versió ampliada:
Les obres de connexió de l’autovia A2 amb l’A16 que està realitzant el Ministerio de Fomento comportaràel tall de la carretera BV2002 a l’alçada de Sant Boi de Llobregat durant un període previst de 10 mesos, en principi a partir del proper mes de febrer de 2016.

Aquest tall agreujarà radicalment els problemes de mobilitat que patim les ciutadanes i ciutadans de Santa Coloma de Cervelló, deixant les úniques sortides del municipi per la mateixa BV2002 en sentit Sant Vicenç (via ja actualment col·lapsada en hores punta) o la circulació per l'interior del nucli urbà de Sant Boi.

Tal situació s’afegirà al greuge que ja ens comporta que l'Autoritat del Transport Metropolità ens situés a la zona tarifària 2, malgrat l'Ajuntament de Santa Coloma tenia un conveni amb l'Entitat Metropolitana del Transport pel qual aportem la mateixa quatitat econòmica que els municipis que n'eren membres (0,6% de l'IBI) i que van conformar la zona 1.

En aquest punt, la manca de sensibilitat demostrada fins ara per atendre les reivindicacions del nostre Ajuntament per part dels responsables de l’obra i del Ministerio de Fomento, per esmenar aquesta situació i dotar-nos d’alternatives suficients i vàlides, interpel·la la societat civil del municipi com a motor-força de la lluita per la defensa dels interessos i les necessitats de poder moure’s en llibertat i dignitat com a poble, fent pinya al costat del Consistori, juntament amb altres pobles veïns també afectats (especialment Torrelles de Llobregat), per instar-los a trobar solucions.

Reivindiquem:
  • Incorporació de manera provisional del terme de  de Santa Coloma de Cervelló  a la zona tarifària 1 del transport públic, mentre durin les obres (i els seus efectes  colaterals ) del tall de la carretera BV 2002
  • Millora en l’acondicionament  i dotació general de la BV2002 en tot el seu tram i en primer terme en el SCC-SVICENÇ, que quedarà en funcionament.
  • Millora i desdoblament dels trams de connexió entre la BV2002 i les autovies, a l’alçada de Sant Vicenç.
  • Dotar de carrils bici  equipats  i amb seguretat : un a la connexió  entre els pobles  de Santa Coloma de Cervelló  i l’estació de Moli Nou-Sant Boi , amb pas per  la Colònia Gúell; un altre amb la població de Sant Vicenç.
  • Millores al ferm, amplada i seguretat de la Via Cornisa ( SCC-Colònia Güell- Sant Boi ).
  • Constitució d’una autoritat superior del Dep. de Territori i S. que vetlli  i tuteli  les mesures viàries a pendre que puguin afectar als diversos municipis, per defensa de l’interès general  ciutadà de tots els  afectats
  • Execució posterior de l’arranjament i ampliació de la BV 2002 plenament i amb tots els seus efectes.