La nova Llar d’Infants de la Colònia Güell haurà d’esperar

L’equip de govern municipal no contempla en els propers quatre anys fer un nova llar d’infants a la Colònia Güell, tal com tenia previst l’equip de PROGRÉS (així figurava en el nostre Programa 2007-2011).

Al presentar les prioritats del govern actual pels propers cinc anys (a través del PUOSC 2008-2012) no hi cap referència a aquest necessari equipament. Al preguntar a l’equip de govern PSC/ERC, responen que està prevista l’ampliació de la Llar d’Infants Rojas Feliu de Santa Coloma i que es mantindrà la de la Colònia Güell com fins ara. És a dir, no tenen previst fer-ne una de nova.

Aquesta manca de previsió i de planificació de futur pot esdevenir un greu problema de manca de places a les Llars d’Infants del nostre municipi. Passar per alt que Santa Coloma és actualment el segon municipi de Catalunya amb l’índex de natalitat més alt i el que això comporta és un greu desconeixement de la realitat del nostre poble i de les seves necessitats.

No avançar-se a les previsions, demanant la cessió dels terrenys anticipadament i impulsant la nova Llar amb urgència és perdre un temps valuós que després serà difícil de recuperar. El projecte de tenir una nova línia de 0 a 1 anys pel proper curs també a la Llar de la Colònia Güell, com es va fer per aquest curs a Santa Coloma, ja no es podrà realitzar.

D’altra banda, l’actual edifici de la Llar de la Colònia s’haurà de deixar a finals del proper curs per no adaptar-se a la normativa i, per tant, és un motiu més per a planificar amb la celeritat la construcció d’una nova Llar amb més places i amb tots els requisits normatius adients.

Perquè no s’ha fet? Sembla que l’equip de govern té altres prioritats que no passen per l’educació. Ho veiem en cadascuna de les decisions que prenen en aquesta matèria. Pensem que s’equivoquen i que aquesta forma d’actuar és una hipoteca per al futur del municipi. Les Llars d’Infants són avui, més que mai, una necessitat vital per a les famílies del nostre poble.

Espero que l’equip de govern es replantegi aquesta situació i rectifiqui a temps.

Felip Castillo - fcastillo@progres.cat

3 comentaris:

Anònim ha dit...

També haurà d'esperar L'ies. Sembla que si no es posen les piles l'IES pot endarrerir-se i el proper curs ja no podran anar al Casanova sinó a Camps Blancs... cada vegada més lluny del seu propi ambient social.

Anònim ha dit...

Suposo que aixó no es culpa només del actual govern?

www.progres.cat SANTA COLOMA DE CERVELLÓ ha dit...

Benvolgut anònim,

Que no s'hagi fet aquesta llar d'infants prevista, sí que és responsabilitat de l'actual equip
de govern. T'exposem com a mínim 3 raons que ho confirmen:

1- La construcció de les llars d'infants municipals és, únicament, competència de l'Ajuntament i, per tant, el govern municipal és el que hi té responsabilitat.

2- Perquè l'anterior equip de govern –de PROGRÉS– tenia previst construir aquesta nova llar d'infants (amb ludoteca) per a entrar en funcionament el setembre de 2008. Previsió que es recollia com a compromís en el nostre programa electoral PROGRÉS 2007-2011.

3- Perquè el cronograma previst per l'anterior equip de govern era:
• setembre 2007: Sol·licitud de cessió anticipada dels terrenys destinats a aquest equipament al Consorci de la Colònia Güell.
• 1r trimestre 2008: construcció de l’ edifici en mòduls prefabricats.
• juliol 2008: equipar al centre,
• setembre 2008: entrada en funcionament de l'equipament.